Evenimente importante:

                                                Frati crestini,

 

Vineri, 2 Iunie 2017 – Sf. Mare Mc. Ioan cel Nou de la Suceava – Acatist de la ora 19:30.

Duminica, 4 iunie 2017 – Pogorarea sfantului Duh – Rusaliile - Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie de la ora 10:00 a.m.

Luni, 5 iunie 2017 – Sfanta Treime - Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie de la ora 9:00 a.m.

Sambata, 30 iunie 2017 –Sambata mortilor -  Mosii de vara – Vesnica pomenire de la ora 10:00 a.m.

 

 

Cu binecuvantare,

Pr. Petre Busuioc.

”A patra ediție a Festivalului iei aduce în prim plan folclorul, portul și tradițiile românești de la interferenţa judeţelor Mureş, Cluj şi Bistriţa Năsăud.

În colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, prin reprezentantul său în Canada, Radu Secășan în baza parteneriatului

,,Rădăcini Românești – reprezentarea culturii tradiționale”, în cadrul festivalului va fi organizat evenimentul ”Bucuroși de oaspeți?” eveniment ce va avea loc la Centrul Comunitar Românesc de pe lângă Biserica Sf. Ștefan cel Mare și Nectarie din Oshawa.

Ne vom bucura să-i avem ca oaspeți în Oshawa pe membrii grupului instrumental ”Ceterașii de la Gherla” în componența: Gavril Bunea, Marcel Costea și Ioan Tigoan care vor susține un program instrumental și o vor acompania pe îndrăgita interpretă de folclor, Marinela Zegrean Istici.

Meșterul popular Ioan Bruchental va face o prezentare a obiceiurilor și tradițiilor românești precum și a portului popular tradițional. O mini expoziție de artizanat și sculptură împreună cu o expoziție de fotografie având ca tematică tradiția, folclorul, satul și obiceiurile românești vor completa programul evenimentului.

Masă festivă și dans. Accesul gratuit pentru copiii până la zece ani.

Evenimentul va avea loc în data de 11 iunie 2017 începând cu ora 1:00 pm la Centrul Comunitar Românesc, 261 Bloor Street East, Oshawa.

Informații și rezervări la telefon 416-606-9402 si 905 922 8006 sau aici: https://bucurosideoaspeti.even tbrite.ca ”

  

 Pr. Petre Busuioc, 

Biserica Ortodoxă Română Sf. Ștefan Cel Mare și Nectarie, Oshawa.Dragi Crestini!

   O mare si deosebita bucurie pentru Biserica sfintii Stefan Cel Mare si Nectarie, deoarece sfantul Ierarh Nectarie din Eghina, vindecatorul de boli ne-a binecuvantat cu venirea sfintelor sale moaste!

   Un fragment din cinstitele moaste ale Sfantului Ierarh Nectarie, au fost aduse spre a se pastra in Biserica Sfintii Stefan cel Mare si Nectarie din Oshawa.

Aducerea moastelor Sfantului Nectarie in Biserica Sfintii Stefan cel Mare si Nectarie a venit ca un raspuns la evlavia tot mai mare a credinciosilor pentru ierarhul taumaturg, si cunoscut mai ales ca ajutator al celor bolnavi de cancer.


SFANTUL NECTARIE ESTE CU NOI ASTAZI SI DE-A PURURI

"Il vezi traind in lume, si totusi simti ca nu este al lumii, este om, dar traieste asemenea ingerilor. Slavit fiind de lucrarea Duhului, izvoraste tamaduiri si har bogat. Pentru aceea ii strigam, Bucura-te Parinte Nectarie!"

Cu binecuvantare,
Pr. Petre Busuioc


Programul bisericii noastre:

Duminica, 04 Iunie, 2017
10:00 Pogorarea Sfantului Duh - Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, de la ora 10:00 a.m.

Luni, 05 Iunie, 2017
09:00 Sfanta Treime - Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, de la ora 09:00 a.m.

Sambata, 30 iunie 2017
10:00
Sambata mortilor -  Mosii de vara – Vesnica pomenire de la ora 10:00 a.m.


"Sfinte Stefan, cel asemenea mucenicilor in vitejie si aspru prigonitor al rau credinciosilor, furtuna patimilor mele o potoleste cu ale tale sfinte rugaciuni!"

Cu binecuvantare,
Pr. Petre Busuioc
Tel: 905 924 2324


Anunturi importante:


  •   Pentru toate slujbele va rugam sa cumparati lumanari de la biserica.

  •   Membria si alte donatii se pot face in fiecare duminica la Biserica, sub forma de cash sau CEC.


  •   S-a infintat o lista pentru donatorii care doresc sa contribuie lunar pentru morgage-ul bisericii. Se primesc cecuri postdatate pentru fiecare luna din 2013. Orice suma reprezinta un sprijin deosebit si sigur pe care putem conta lunar pentru plata mortgage-ului.


  •   Va invitam cu toata dragostea sa fiti membri ai Parohiei noastre! Taxa de inscriere este de $100 pe an de persoana adulta. Membrii bisericii au reduceri de preturi de pana la 30% la evenimentele crestinesti: botez, inmormantari, nunti, parastase… De asemenea membrii au dreptul de a participa la Adunarea Generala a Parohiei. Va rugam sa contactati pe Parintele Busuioc pentru inregistrare.


Va multumim din tot sufletul, iar Dumnezeu sa va ajute si sa va rasplateasca eforturile dumneavoastra!

Pr Petre Busuioc:
  Cell: 905-924-2324 
Inceputul paginii