Evenimente importante:

                                                Programul slujbelor din Săptămâna Mare și din zilele Sfintelor Paști   

 

În Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare se vor oficia zi de zi slujbe nocturne în Biserica Sfinții Ștefan Cel Mare și Nectarie din Oshawa .        “Cunoscute şi sub denumirea de denii, acestea sunt slujbele care se săvârșesc în bisericii după orele 18.00-19.00 şi care, începând din seara Floriilor, se desfășoară până vineri seara, inclusiv. Deniile conţin elemente specifice care le dau caracter de unicat, iar cele mai importante sunt cele de joi seara (Denia celor 12 Evanghelii) şi vineri seara (Denia Prohodului), cunoscute şi sub denumirile de Denia Mica şi Denia Mare. 
Deniile nu sunt doar slujbe de dimineaţă savârşite seara, pănă tarziu în noapte, ci scopul lor principal este ca, prin rugăciune şi cântare, prin citirea Sfintei Scripturi şi meditaţie, prin pocăinţă şi post, să se alunge din suflete intunericul păcatelor. 
Pentru orice credincios, zilele de luni şi marţi din Săptămâna Patimilor sunt pregătitoare în vederea înţelegerii sensului venirii lui Hristos în lume, a patimilor şi morţii Sale, anume acela de a birui păcatul şi moartea prin jertfa de Sine. În aceste zile, la denii se citesc pilde despre împărăţia cerurilor, despre părerea de rău pentru păcatele săvârşite şi, mai ales, despre adevărata iubire pentru Dumnezeu.

Luni, 2 Aprilie 2018, Săptămâna Patimilor – Sfânta și Marea Luni  -  Denie de la ora 19:00.

Marți, 3 Aprilie 2018, Săptămâna Patimilor – Sfânta și Marea Marți - Denie de la ora 19:00.

Miercuri, 4 Aprilie 2018, Tâlguirea Evangheliei din Sfânta și Marea Miercuri – Denie de la ora 19:00.

Joi, 5 Aprilie 2018, Sfânta și Marea Joi din Săptămâna Patimilor – Denia celor 12 Evanghelii de la ora 19:00.

Vineri, 6 Aprilie 2018, Sfânta și Marea Vineri – Denia Prohodului Domnului de la ora 19:00.       

Odele slujbei Prohodului ne înfăţişează drama îndepărtării omului din plenitudinea în care îl aşezase Dumnezeu şi pogorârea lui Iisus la iad ca să îl caute pe Adam până în adâncurile morţii (omenirea care l-a abandonat pe Dumnezeu şi care se simte abandonată de El). Din dragoste pentru noi, Dumnezeu se lasă batjocorit, răstignit şi aşezat în mormânt de către cei pe care a venit să-i mântuiască.

Vinerea Mare este ziua de doliu a creștinătății: atunci a fost răstignit Mântuitorul.

 

Sâmbătă, 7 Aprilie 2018, Sfânta și Marea Sâmbătă-Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Învierii Domnului, de la ora 23:30.                                                    

  - lumânările speciale pentru noaptea Sfintelor Paşti se pot procura la intrare în biserică, înaintea începutului Slujbei Invierii (pentru a evita picăturile de ceară şi a proteja biserica, nu se aduc lumănări din afară);

Duminică, 8 Aprilie 2018, Vecernia Sfintelor Paști ( “A Doua Înviere”) de la ora 12:30 p.m.

Luni, 9 Aprilie 2018, A doua zi de Paști, Sfânta Liturghie de la ora 10:00 a.m.

Marti, 10 Aprilie 2018, A treia zi de Pasti, Sfanta Liturghie de la ora 10:00 a.m.

 

        

"În Ziua Învierii să ne luminăm cu prăznuirea și unii pe alții să ne îmbrățișăm, și să le zicem frați și celor ce ne urăsc pe noi și așa să strigăm: Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcănd și celor din morminte viață dăruindu-le".

Pr. Petre Busuioc.

Biserica Sfintii Stefan Cel Mare si Nectarie, Oshawa.
Dragi Crestini!

   O mare si deosebita bucurie pentru Biserica sfintii Stefan Cel Mare si Nectarie, deoarece sfantul Ierarh Nectarie din Eghina, vindecatorul de boli ne-a binecuvantat cu venirea sfintelor sale moaste!

   Un fragment din cinstitele moaste ale Sfantului Ierarh Nectarie, au fost aduse spre a se pastra in Biserica Sfintii Stefan cel Mare si Nectarie din Oshawa.

Aducerea moastelor Sfantului Nectarie in Biserica Sfintii Stefan cel Mare si Nectarie a venit ca un raspuns la evlavia tot mai mare a credinciosilor pentru ierarhul taumaturg, si cunoscut mai ales ca ajutator al celor bolnavi de cancer.


SFANTUL NECTARIE ESTE CU NOI ASTAZI SI DE-A PURURI

"Il vezi traind in lume, si totusi simti ca nu este al lumii, este om, dar traieste asemenea ingerilor. Slavit fiind de lucrarea Duhului, izvoraste tamaduiri si har bogat. Pentru aceea ii strigam, Bucura-te Parinte Nectarie!"

Cu binecuvantare,
Pr. Petre BusuiocAnunturi importante:


  •   Pentru toate slujbele va rugam sa cumparati lumanari de la biserica.

  •   Membria si alte donatii se pot face in fiecare duminica la Biserica, sub forma de cash sau CEC.


  •   S-a infintat o lista pentru donatorii care doresc sa contribuie lunar pentru morgage-ul bisericii. Se primesc cecuri postdatate pentru fiecare luna din 2013. Orice suma reprezinta un sprijin deosebit si sigur pe care putem conta lunar pentru plata mortgage-ului.


  •   Va invitam cu toata dragostea sa fiti membri ai Parohiei noastre! Taxa de inscriere este de $100 pe an de persoana adulta. Membrii bisericii au reduceri de preturi de pana la 30% la evenimentele crestinesti: botez, inmormantari, nunti, parastase… De asemenea membrii au dreptul de a participa la Adunarea Generala a Parohiei. Va rugam sa contactati pe Parintele Busuioc pentru inregistrare.


Va multumim din tot sufletul, iar Dumnezeu sa va ajute si sa va rasplateasca eforturile dumneavoastra!

Pr Petre Busuioc:
  Cell: 905-924-2324 
Inceputul paginii